542 доба російсько-української війни: головне станом на 19 серпня

19 серпня 2023 0
Яніна Климань
Обстріли Херсонської й Запорізької областей та головне станом на ранок 19 серпня.

18 серпня росіяни 63 обстріляли Херсонську область.Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів, магазин і територію підприємства у Херсоні, обʼєкт критичної інфраструктури та будівлю церкви у Херсонському районі, магазин у Бериславському районі. Внаслідок цього, одна людина загинула, ще десять - дістали поранення, з них - одна дитина.

Російська армія обстріляла 29 міст і сіл Запорізької області. Наразі вдалося зафіксувати руйнування 38 об'єктів житлової інфраструктури та іншого майна.

Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала десять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та один удар по ворожому зенітно-ракетному комплексу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях, два пункти управління та дві станції радіоелектронної боротьби противника.

Вночі 15 з 17 ударних БПЛА знищили над Україною, повідомили у Повітряних Силах.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 19 серпня: