На Полтавщині засудили двох чоловіків, які на цвинтарі крали огорожі

15 грудня 2021 0
Тетяна Наказненко
До умовного терміну засудили двох жителів Полтавщини, які на кладовищі викрали 46 металевих секцій огорожі.

По два роки іспитового строку призначив Миргородський міськрайонний суд двом чоловікам за крадіжку цвинтарного огородження. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з текстом вироку, 17 вересня близько 12:00 обвинувачені на цвинтарі у селі Мареничі Миргородського району незаконно демонтували та витягнули з ґрунту на дев’яти могилах 46 металевих секцій огорожі, один металевий кут та сім металевих калиток.

Викраденим вони розпорядилися на власний розсуд.

Своїми протиправними діями чоловіки завдали потерпілим матеріальних збитків на суму 6 374 грн.

Під час досудового розслідування прокурор Миргородської окружної прокуратури та підозрювані уклали угоду про визнання винуватості. Останні беззаперечно визнали себе винуватими у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 3  ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Таким чином, чоловікам суд призначив узгоджене покарання  у вигляді позбавлення волі на строк чотири роки. Відповідно до ст. 75 Кримінального кодексу України, їх звільнили від відбування покарання з випробуванням.

Кожен із засуджених має сплатити на користь держави 686 грн процесуальних витрат за проведення експертизи.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області