513 доба війни в Україні: головне станом на ранок 21 липня

21 липня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська продовжували обстрілювати Харківщину та Херсонщину: є загиблі та поранені.

20 та 21 липня росіяни продовжували обстрілювати населені пункти Харківської області. Зокрема під вогнем перебували міста та села Богодухівського, Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Ізюмського районів. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.   

21 липня внаслідок ворожих обстрілів села Новоосинове Куп'янського району, отримала легкі поранення 56-річна жінка, госпіталізації не потребувала. Пошкодили приватний будинок.  

У Куп'янську обстрілами пошкодили сім приватних будинків. Внаслідок обстрілів Вовчанська Чугуївського району, частково зруйнували щонайменше три приватні житлові будинки, господарчі споруди.  

Внаслідок обстрілу з танка селища міського типу Козача Лопань Харківського району, загинув 60-річний чоловік. Пошкодили приватний будинок та гараж. У с. Петрівка Богодухівського району внаслідок артобстрілу поранення зазнали 52-річний та 69-річний чоловіки.  

У селі Верхній Байрак Ізюмського району, на власному подвір'ї на невідомому вибуховому предметі підірвався цивільний 48-річний чоловік. Госпіталізований в легкому стані.  

Також російська армія обстріляла Херсонщину 45 разів. Загалом випустивши по території області 243 снаряди. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.  

Росіяни поцілили у житлові квартали населених пунктів області, територію та будівлю освітнього закладу в Білозерській селищній громаді, адміністративну будівлю в Бериславському районі. Поранених та загиблих немає.  

Авіація Сил оборони України за 20 липня завдала вісім ударів по районах зосередження ворожого особового складу. Також, наші бійці знищили один розвідувальний безпілотник оперативно-тактичного рівня. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.  

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили десять артилерійських засобів на вогневих позиціях, два засоби протиповітряної оборони, дві станції радіоелектронної боротьби та ще чотири важливих об’єкти противника.  

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 21 липня: