З "Глобинського м’ясокомбінату" вилучать понад 4 тонни м’ясопродуктів

15 липня 2021 0
Ольга Семенко
М’ясну продукцію, вироблену в день отруєння працівників "Глобинського м’ясокомбінату", вилучать з обігу.

З "Глобинського м’ясокомбінату" вилучать 4131,3 кг м’ясних продуктів, які виробили в день отруєння робітників підприємства. Відповідне рішення ухвалило Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за результатами перевірки ТОВ "Глобинський м’ясокомбінат".

Під час інспектування підприємства, виявили наступні порушення:

- здійснення ремонтних робіт з реконструкції відділення на другому поверсі з використанням хімічних будівельних засобів (ремонт підлоги з нанесенням бетонного покриття із зміцненням верхніх шарів хімічними засобами), у той час, як на першому поверсі у цеху з виробництва напівфабрикатів тривав виробничий процес; цех напівфабрикатів не забезпечений механічною вентиляцією;

- не проаналізовано всі небезпечні фактори та ризики під час виробництва харчових продуктів та не впроваджено відповідних заходів щодо попередження можливого хімічного забруднення харчових продуктів. Постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, на даній ділянці виробництва не застосовані;

- на момент перевірки в обігу знаходилась м’ясна продукція загальною вагою 4131,3 кг, яку виробили в день виникнення групового отруєння 16 працівників цеху напівфабрикатів та можливо була забруднена невідомою хімічною речовиною.  

Як повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, всіх працівників "Глобинського м’ясокомбінату", які отруїлися, виписали з лікарні.

Нагадаємо, 13 липня на "Глобинському м'ясокомбінаті" 16 працівників отруїлися невідомою речовиною

фото: пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області