Провідна інвестиційна компанія Центральної та Східної Європи інвестувала в полтавську компанію

06 липня 2021 0
Ольга Семенко
Фонд з капіталом 200 млн доларів США придбав міноритарний пакет акцій компанії "Аврора".

Фонд Emerging Europe Growth Fund III з капіталом 200 млн доларів США, який перебуває під управлінням компанії Horizon Capital (EEGF III), придбав міноритарний пакет акцій полтавської компанії "Аврора", ставши єдиним інституційним інвестором поряд із засновниками компанії. При цьому засновники та управлінська команда "Аврори" зберігають за собою контрольний пакет акцій та операційний контроль над бізнесом.

Інвестиційну підтримку фонду спрямують на розгортання національної мережі протягом наступних п’яти років, розширення логістичної інфраструктури, а також вихід мережі "Аврора" на інші регіональні ринки. Крім того, частину коштів використають для подальшого розвитку на базі магазинів "Аврора" роздрібної платформи для невеликих місцевих виробників в Україні, що в майбутньому дозволить інтенсифікувати імпортозаміщення та посилити позиції вітчизняного виробництва на внутрішньому ринку.

Партнер у Horizon Capital Василь Тофан розповів, чому "Аврора" привернула увагу компанії:

"Аврора" чудово вписується в інвестиційну стратегію EEGF III з підтримки провідних регіональних компаній, які демонструють високі темпи зростання. Керівництву мережі вдалося досягти надзвичайних показників росту: ми були вражені високими стандартами професійної діяльності та їхнім операційним досвідом. Разом із засновниками та менеджерами ми докладемо максимум зусиль для виведення компанії на IPO на одній з основних бірж, де використаємо привабливість формату "dollar store" у всьому світі".

Співзасновник "Аврори" Лев Жиденко зазначив:

"Ми раді залучити до нашого бізнесу такого поважного міноритарного інвестора, як Horizon Capital, за допомогою якого сподіваємося перейти до наступного етапу нашого стрімкого розвитку. Ми прагнемо використати досвід, широку партнерську мережу та напрацювання цього фонду для прискорення темпів нашого зростання в Україні та розширення нашого бізнесу в Центральній та Східній Європі. До того ж ми хочемо підтримати місцевих українських виробників, збільшивши у своєму асортименті частку їхніх товарів, яка зараз становить 65%, і тим самим посприяти відродженню та подальшому зміцненню позицій українських стартапів та невеликих виробників на внутрішньому ринку. З нашою допомогою вони також зможуть отримати вихід на нові ринки для експорту своєї продукції".

Horizon Capital – це провідна інвестиційна компанія в Центральній та Східній Європі, яка управляє фондами прямих інвестицій (понад 40 інституційних інвесторів з сукупним капіталом понад 350 млрд доларів США) з активами понад 1,1 млрд доларів США та понад 27-річним інвестиційним досвідом у регіоні. Компанія є активним інвестором, що підтримує підприємців–візіонерів, які трансформують бізнес-середовище в Україні та регіоні. Horizon Capital відома своєю сильною командою, відданістю принципам прозорості, корпоративного управління, сприянням реальному зростанню вартості компаній та історією успішних інвестицій.