У Полтаві почали перевіряти громадський транспорт

09 листопада 2021 0
У Полтаві та області почали перевіряти громадський транспорт. Інспектують технічний стан та дотримання карантинних вимог. Під час перевірки були водії, які не мали дозвільних документів на перевезення.







На автостанції на вулиці Шевченка інспектували міжміський транспорт. Перевіряли технічний стан та дотримання карантинних вимог. Водії показували вогнегасники та аптечки. Дехто навіть маски з собою возить, аби пропонувати пасажирам.

– Це протирати, це для рук антисептик. Це вологі серветки. Ось маски кілька штук, – сказав водій Олег.
– А як часто транспорт обробляєте? – запитала журналістка.
– Кілька разів на день, ми ж всього два рази їздимо. Приїхав он попротирав поруччя, – відповів водій Олег.

А водію цієї маршрутки треба замінити гуму, бо протектори вже зносилися.

"Завтра буде змінюватися гума, гума є, просто сьогодні хотіли замінити, але хлопці зайняті були, домовилися на завтра. Протектор трохи зношений, але є і гірші протектори, повірте", – прокоментував водій Віталій.

"Вогнегасник он стоїть, великий балон, і аптечка тут у мене. До мене в автобус заходять усі у масках, а далі я не дивлюсь знімають вони їх чи не знімають. Стан хороший, я дивлюся за машиною. Якщо щось зламалося – одразу ремонтуємо", – розказав водій Анатолій Тарасенко.

Водія цієї маршрутки оштрафували на 510 гривень, бо у чоловіка документів для здійснення перевезень не було. Але транспорт все ж таки поїхав далі.

Пасажири, які регулярно користуються міжміськими маршрутками, кажуть таке.

"Я думаю, що технічний стан можна покращити, і є куди рухатися. Стоячих пасажирів зменшилося, тому що перевезень зменшилося", – сказала пасажирка Ірина Ільїнкова.

"Сім років катаюся, то все добре. Жодних ДТП не бачив. Технічний стан можна звичайно покращувати, є куди рости. Стоячих пасажирів не бачив, але багато людей маски не вдягають", – розповів пасажир Сергій Забрудський.

Перевірки міського та міжміського транспорту проводять щодня, порушників фіксують все рідше. Перевіряльники кажуть, водії вже зрозуміли ціну стоячим пасажирам, яка складає від 17 до 34 тисяч гривень.

"На цей час у нас перевірки щодня відбуваються. Це як у ранковий час, перед тим, як люди їдуть на роботу, щоб не порушували умови законодавства в плані карантинних обмежень, аби водії не перевозили понад стоячих місць пасажирів", – повідомив інспектор відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції Богдан Рак.

"Ми сьогодні перевіряли транспорт на наївність документів на перевезення пасажирів, також санітарний стан, технічний стан. Під час перевірки було виявлено одне порушення, а саме у маршрутці були відсутні дозвільні документи на здійснення пасажирських перевезень", – розповів старший державний інспектор відділу державного контролю Укртрансбезпеки Олександра Шаправський.

Перевірки проводять й у громадському транспорті Полтави. А напередодні в соцмережах з'явилося відео, як містяни штовхали маршрутку у центрі Полтави, бо автівка "заглохла". Така ж ситуація виникла сьогодні з іншою міською маршруткою, пасажири якої не розгубилися та намагалися завести транспорт всі гуртом.