Школярів, які принесли допомогу для собак, вигнали з пункту перетримки

27 жовтня 2021 0
У Полтаві з пункту перетримки тварин вигнали дітей, які принесли корм для собак. А в самій установі розповіли, що не мали змоги провести екскурсію дітям, бо про візит їх не попередили.






Школярів, які принесли допомогу для собак, вигнали з пункту перетримки. Учні школи №36 збирали їжу та корм, аби відвезти пакунки собакам. Волонтерка Марія Паршин допомагала вчительці в організації походу на пункт перетримки, але діти лишилися без екскурсії.

"Виховання гарного ставлення до бездомних тварин починається з дитинства. Й це класно, що вчителька показала, що так можна. А погано, що начальник не розібрався, він просто вигнав дітей. У дітей нічого не лишилося, вони не запам'ятали. Вони просто зібрали допомогу, кудись її привезли й все", – розповіла волонтерка Марія Паршин.

На пункті перетримки близько 120 собак. Деякі тварини спокійніші, інші більш агресивні. Тут кажуть, що не мали змоги провести екскурсію дітям, бо про візит їх не попередили.

"Приїхали діти, нас ніхто не попереджав, що приїде цілий клас. Там понад 20 дітей, видно по фотографіях. З одним дорослим супроводжуючим. Це уже не за правилами. Це об'єкт підвищеної небезпеки, тому що собаки, це в першу чергу, тварини. Багато тварин сидить на будках, на ціпку. Ціпок може обірватися, елементарно собака може зірватися", – сказала майстер з утримання бездоглядних тварин Олена Рагозіна.

"Якби вчитель або директор цієї школи, або волонтери, які супроводжували цю компанію повідомили, хоча б за кілька годин, я не кажу за день або за два. То працівники КАТП-1628 забезпечили ту кількість людей, для безпечного перебування дітлахів разом з дорослими на цій території", – сказав заступник начальника КАТП-1628 Артем Іванюк.

Директор школи №36 та вчитель, яка й організовували похід на пункт перетримки ситуацію коментувати відмовилися. Зоозахисниця Наталія Мамай на власні очі бачили, як дітей з вчителем вигнали з території. У цей час жінка вигулювала собаку.

"Вчителі стояли якісь засмучені, діти стояли дуже сумні. Думаю може час закінчився, дивлюся, багато подарунків принесли для тварин. Виявилося, їх просто вигнали. Для мене це був шок. А смаколзабрали. Чисто по-людські, це не гарний вчинок був. Воно у пам'яті дітей відкладеться", – розповіла зоозахисниця Наталія Мамай.

Натомість у Кременчуці часто практикують походи школярів до бездомних тварин. Кажуть, таку ситуацію, навіть без попередніх домовленостей можна врегулювати, аби всі лишилися задоволені: й собаки, й діти й керівництво.

"Якщо з нами такі ситуації трапляються, то ми людям не відмовляємо. Якось уже знаходимо час, можливості провести екскурсію, тому що розуміємо, що люди до нас збиралися. Ми б попросили дочекатися батьків цих дітей", – повідомила технолог з ідентифікації та реєстрації тварин на КП "Спецсервіс-Кременчук" Альона Булка.

Заступник начальника КАТП-1628 повідомив, що навіть якщо волонтери припинять збирати допомогу для собак, з тваринами все буде добре. І всім необхідним вони забезпечені.