На Полтавщині службова вівчарка "Ніка" допомогла розкрити злочин

17 вересня 2021 0
Олена Кулага
У Лубенському районі викрити крадія допомогла службова собака.

Вночі у Лубенському районі у селі Княжа Лука Хорольської тергромади, чоловік скоїв крадіжку з сільського магазину. На ранок до його будинку поліціянтів привела службова собака "Ніка", яка швидко взяла слід зловмисника.

Як повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції у Полтавській області, про скоєння крадіжки до поліції Хорольщини повідомила місцева жителька. З магазину викрали близько п'яти тисяч гривень та пляшку алкоголю. 

Як згодом встановили поліціянти, які прибули на виклик, ще з одного магазину чоловік намагався скоїти крадіжку, проте не зміг зламати замок на дверях. 

До розслідування злочину залучили кінолога разом зі службовою собакою на прізвисько “Ніка”. Згодом, чотирилапа помічниця вийшла на слід зловмисника.

З місця пригоди слідчі вилучили речові докази та направили їх на дослідження. У скоєнні злочину підозрюють 27-річного місцевого жителя, котрого раніше уже притягували до кримінальної відповідальності за майнові злочини. 

Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) та ч. 3 ст.15 (Спроба крадіжки) Кримінального кодексу України. 

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід - нічний домашній арешт строком на два місяці. Слідство триває.

фото: ГУ НП Полтавської області