Полтава у рейтингу комфортності міст України посіла 19 місце серед 24

17 жовтня 2021 0
Тетяна Наказненко
Оприлюднили рейтинг комфортності міст України: Полтава посіла 19 сходинку серед 24.

Журнал "Фокус" підготував рейтинг комфортності українських міст. За основу взяли результати сьомого муніципального опитування, підготовленого соціологічною групою "Рейтинг" від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.  

Так, серед 24 міст Полтава опинилася на 19 місці (у 2020 році - 11 місце). Найкомфортнішим містом в Україні, згідно з рейтингом, став Тернопіль.  

"У житті полтавських автовласників очікуються зміни. У мерії розробили план створення нової комунальної структури, яка матиме повноваження штрафувати водіїв за неправильне паркування. Навіщо місту потрібна власна патрульна служба, що дублює функції ДПС, — питання відкрите.

Жителів 109-го мікрорайону хвилює інше: чи встигне влада відновити і запустити опалювальну інфраструктуру району, яка не працює, до настання холодів. На випадок, якщо зробити це вчасно не вдасться, мерія планує організувати два пункти обігріву жителів — в школі і в ліцеї.

Полтавці вимагають, щоб місто як слід дбало про шкільну інфраструктуру. Нещодавно розгорівся скандал через санвузли школи №44. До мережі потрапили фотографії, на яких чітко видно, що в кабінках туалету немає дверей, їх закривали шторками", - йдеться у повідомленні журналу "Фокус".

Оцінювали міста, зокрема за такими критеріями:

- екологічні показники (кількість викидів основних забруднювальних речовин в атмосферу та кількість небезпечних відходів I-III класів у розрахунку на одного жителя);

- економічні показники;

- суб’єктивне сприйняття жителями свої міст;

- доступність міста для людей з інвалідністю;

- кількість шкіл, що увійшли до рейтингу журналу "100 кращих шкіл", на 10 тис. населення;

- якість муніципальних послуг (транспортна інфраструктура, водопостачання, діяльність поліції та особисте відчуття безпеки під час пересування поодинці темними вулицями свого району);

- показники середньої очікуваної тривалості життя при народженні у 2019 році;

- показники кількості злочинів на 10 тис. жителів;

- показники захворюваності на COVID-19.  

Нагадаємо, у рейтингу міст України за якістю життя Полтава посіла 21 сходинку з 24.

фото: Getty Images, журнал "Фокус"