У Полтавській області виявили факт викрадення понад двох десятків цвинтарних огорож

21 вересня 2021 0
Тетяна Наказненко
У Полтавській області троє невідомих на сільському цвинтарі викрали понад 20 огорож. Причетних до злочину осіб встановили.

17 вересня близько 11:00 до Миргородського райвідділу поліції повідомили про крадіжку з території цвинтаря, розташованого у лісовому масиві села Мареничі Великосорочинської сільської громади.

Слідчо-оперативна група поліції на місці події виявила автомобіль, завантажений цвинтарними огорожами, за кермом якого був 21-річний чоловік.  

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, про неправомірні дії невідомих на цвинтарі до поліції повідомив місцевий житель. Чоловік побачив, як троє осіб викрадають з могил металеві секції огорожі й вантажать до мікроавтобуса. Очевидець зробив зауваження і повідомив, що викликав поліцію.

Зрозумівши, що їх викрили, двоє чоловіків втекли до лісу. Водій також спробував втекти, однак зіткнувся з автомобілем заявника й зупинився на узбіччі дороги. Особи двох інших встановив поліційний офіцер Великосорочинської тергромади. Відомо, що це 32-річний та 30-річний жителі різних населених пунктів Миргородського району.  

Поліція задокументувала незаконний демонтаж понад 20 металевих секцій огорож.  

Згідно з повідомленням пресслужби, слідчі готують чоловікам підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою, вчинена за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження призначили ряд експертиз.

Тривають слідчі дії.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області