З фекаліями на підлозі та без світла: у полтавському переході люди ходять з ліхтариками

10 грудня 2021 0
Без ліхтаря не обійтися. У Полтаві на вулиці Європейській вже ввечері підземний перехід зовсім неосвітлений. Полтавці нарікають, що проходити тут бояться, але іншого варіанту перейти дорогу немає.



На вулиці Європейській у підземному переході без ліхтаря не обійтися. Так полтавка Ірина Колесник йде у темряві з увімкненим телефоном, адже світла тут немає.

"Це страшно. Тому що світла немає, а там, де двері, там робиться, що страшно", – сказала полтавка Ірина Колесник.

На підлозі у підземці лежать пусті пляшки, сміття та фекалії. Інші полтавці теж проходять з острахом.

"Я вимушений користуватися ліхтарем, немає світла",
– додав полтавець Ярослав Завгородний.

"Звичайно, страшно. Дивіться, що робиться. Хто завгодно може звідси вистрибнути", – прокоментувала полтавка Ганна Вікторівна.

А вдень ситуація не покращується. Для того, щоб пройти у цьому переході також необхідно вмикати ліхтарик.

Таким шляхом щодня ходить і полтавка Ольга Володимирівна.

"Краще не буває. Якби ще керівництво тут би пройшло і без ліхтаря, було б дуже добре", –
розповіла полтавка Ольга Володимирівна.

 А іншої дороги, щоб перейти вулицю Європейську немає, адже тут проїжджа частина.

У переході прибирають два рази на тиждень.

"І прибирати незручно, слизько. Все покрито шаром бруду", – розказала комунальниця Наталія Дружиніна.

Ще два роки тому у підземці торгували підприємці. У міській раді запевняють, що ці переходи орендують і надалі. Тому саме підприємці мають влаштовувати благоустрій на території.
"Цей перехід перебуває в оренді у приватного підприємця. Він повинен стежити за світлом і благоустроєм всередині. Він не виконує своїх зобов’язань. Тому ми через суд розриваємо договір", – зауважив заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.

Близько двохсот метрів від цього місця є ще один підземний перехід. Світло є, однак його стан полтавців теж не влаштовує.

"Страшно йти, бо плитка ходить, можна посунути, поручнів немає, мокро якось так", – розповіла полтавка Ілона Штрикуль.

"Це – підземний перехід комунальної власності, будемо їм писати, звертатися за допомогою. Він у когось на балансі перебуває. Я не знаю, я орендую приміщення. У мене ось відділ бакалії", – сказала підприємиця Ірина Казирід.

У підприємстві "Міськсвітло" запевнили, що відсьогодні почнуть роботи щодо підключення світла. А експерт з комунальних послуг радить наступне:

"Ті, хто користується переходом мають звернутися до мерії з письмовою заявою про надання відповіді на питання, хто є балансоутримувачем і потім йти по процедурі", – зазначила експертка у сфері ЖКГ Кристина Ненно.

І тоді звертатися до балансоутримувачів, щоб ті облаштували благоустрій території. Якщо це не допомагає, також люди можуть звернутися до Держпродспоживслужби.