Заступниця керуючого магазину на Полтавщині виграла апеляцію щодо штрафу за порушення карантину вихідного дня

14 січня 2021 0
Ольга Семенко
У Гадячі магазин порушив обмеження карантину вихідного дня, заступницю керучого оштрафували на 34000 грн. Проте жінка оскаржила штраф та виграла апеляцію.

 Полтавський апеляційний суд задовольнив скаргу заступниці керуючого магазину "Prostor" у Гадячі, яку оштрафували за порушення карантинних обмежень. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 14 листопада 2020 року о 12:00 заступниця керуючого магазину не вжила заходів, щоб припинити роботу магазину. Таким чином вона порушила Закон України "Про захист населення від інфекційних хвороб" та постанову Кабінету міністрів України №641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Жінку визнали винною в адміністративному правопорушенні, передбаченому ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення та оштрафували на 34 000 грн.

Вона не погодилася з рішенням суду та подала апеляційну скаргу.

У звʼязку з втратою чинності пунктів 10, 15, 17-46-4 постанови №641, порушення яких їй інкримінували, Полтавський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу та постановив скасувати постанову про штраф і закрити провадження у справі. Постанова апеляційного суду оскарженню не підлягає.

фото: ілюстративне (delo.ua)