463 доба війни в Україні: головне станом на ранок 1 червня

01 червня 2023 0
Російські окупанти обстрілювали Харківську та Київську області: є поранені та загиблі.

31 травня росіяни здійснили обстріл Харківської області. Ворог завдав ракетного удару по Чугуївському та Куп’янському районах. Внаслідок удару окупанти пошкодили житлові будинки, бібліотеку, підприємства, торговельні павільйони, стадіон. У місті Вовчанськ Чугуївського району унаслідок обстрілу загинув 60-річний цивільний чоловік. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

В ніч на 1 червня ворог атакував Київщину ракетами. Від падіння уламків на поліклініку та багатоповерховий будинок загинуло троє людей, ще 10 — отримали поранення. Серед загиблих двоє дітей. Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Збройних сил України протягом доби уразили один пункт управління, один артилерійський підрозділ на вогневій позиції, два склади боєприпасів та дві станції радіоелектронної боротьби. Про це повідомили у генеральному штабі ЗСУ.

Станом на ранок 1 червня більше ніж 1476 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 484 дитини загинули та понад 992 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 1 червня: