На Полтавщині засудили сільського голову, який незаконно передав земельні ділянки брату і другу

14 вересня 2021 0
Ольга Семенко
Суд оштрафував посадовця, який, підробивши документи, незаконно передав у користування земельні ділянки в Полтавській області.

34 000 грн штрафу отримав колишній голова Матяшівської сільради, який скоїв службове підроблення. Відповідний вирок ухвалив Великобагачанський районний суд Полтавської області. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 16 жовтня 2020 року обвинувачений, перебуваючи на посаді голови Матяшівської сільської ради, склав, підписав та видав завідомо неправдиві офіційні документи рішень 49 позачергової сесії Матяшівської сільради сьомого скликання "Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства для безоплатної передачі її у власність" своєму братові та близькому другу. Площа кожної ділянки – 2 га.

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 1 ст. 366 (Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) Кримінального кодексу України. У суді він власну вину визнав.

Крім штрафу, з обвинуваченого мають стягнути 2059 грн витрат на залучення експерта.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.