528 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 5 серпня

05 серпня 2023 0
Яніна Климань
Обстріл Херсона та Дніпропетровщини й головні втрати ворога протягом доби.

5 серпня вночі росіяни атакували Корабельний та Суворовський райони міста Херсона. Внаслідок артобстрілів дві людини зазнали поранень, повідомили в Херсонській міській військовій адміністрації.

5 серпня вночі ворог тричі обстріляв Нікопольщину. Окупанти випустили з важкої артилерії десяток снарядів. Вони полетіли на Нікополь і Марганецьку громаду. Наслідки обстрілів зʼясовують.Про це повідомив начальник Дніпропетровської обласної державної адміністрації Сергій Лисак.

Авіація сил оборони за добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також, наші захисники знищили два ударних БпЛА противника типу "Шахед-136".

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили дев'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях та два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.Понад 1589 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 5 серпня 2023 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 499 дітей загинули та понад 1090 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 5 серпня: