На Полтавщині колишнього сільського голову підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило понад 24 млн грн збитків

27 жовтня 2021 0
Яніна Климань
Колишньому сільському голові одного із сіл Полтавської області повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило понад 24 млн грн збитків.

Решетилівська окружна прокуратура повідомила про підозру колишньому сільському голові одного із сіл Полтавської області. Його підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).


За інформацією пресслужби Полтавської обласної прокуратури, у липні 2020 року експосадовець без відповідного рішення сесії уклав із київським товариством угоду про співпрацю, за умовами якої орган місцевого самоврядування зобов’язувався безоплатно передати товариству глину та не чинити перешкод по транспортуванню.

Внаслідок видобутку товариством понад 33 тис. кубометрів природних ресурсів на земельній ділянці комунальної власності громаді завдали понад 24 млн грн збитків.