На Полтавщині викрили групу осіб, які організували мережу гральних закладів. ФОТО

24 червня 2021 0
Ольга Семенко
Полтавські правоохоронці викрили організаторів нелегального грального бізнесу.

У Полтавській області правоохоронці викрили злочинну групу, яка організувала мережу закладів для азартних ігор у Полтавській та Харківській областях. Про це повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Зловмисники використовували комп’ютерну техніку та програми-симулятори гральних автоматів, а також створили інтернет-сайт для онлайн-ігор.

За адресами розташування гральних закладів, місцями проживання та реєстрації фігурантів, а також в автомобілях, якими вони користувалися, поліціянти здійснили 15 санкціонованих обшуків. Під час них вилучили пістолет та набої до нього, гроші в національній та іноземній валюті, мобільні телефони з SIM-картами, комп’ютерну техніку, сервери, маршрутизатори, камери відеоспостереження, флеш-накопичувачі, банківські картки, чорнові записи, візитівки та рекламні постери з інформацією про інтернет-ресурс.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 203-2 (Організація або проведення азартних ігор без ліцензії на провадження відповідного виду діяльності з організації та проведення азартних ігор, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Крім того, вирішують питання про відкриття провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу) ККУ. 

Триває досудове розслідування.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області