В Україні запрацював евакуаційний медпотяг

27 квітня 2022 0
Яніна Климань
Завдяки співпраці МОЗ, "Лікарів без кордонів" та "Укрзалізниці" запрацював евакуаційний медпотяг.

У рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України, міжнародної гуманітарної організації "Лікарі без кордонів" та національного перевізника "Укрзалізниці" відправився в перший рейс новий потяг-мінігоспіталь.

Потяг складається з кількох вагонів, зокрема й вагона інтенсивної терапії, повідомили у пресслужбі Полтавської обласної військової адміністрації.

Завдяки спеціальному медичному транспорту спеціалісти можуть евакуювати хворих та поранених з областей України, в яких відбуваються бойові дії, до Львівщини.

Загалом "Лікарі без кордонів" вже перевезли спеціальними медичними потягами із зон бойових дій на безпечні території майже 300 пацієнтів разом із членами їхніх сімей.


Так, щоб такі перевезення тривали, організація збільшує свій штат та шукає українських спеціалістів, які мають змогу долучитися до роботи команди евакуаційного потягу. 

Зараз є потреби у медсестрах, медбратах інтенсивної терапії, які легко пристосовуються до роботи у нових умовах та готові працювати у різних регіонах. Бажано, щоб кандидати мали досвід надання допомоги у разі травм, з догляду за пацієнтами після ортопедичних операцій або практичні знання в галузі інтенсивної терапії.

Всі кандидатів, які зацікавлені пропозицією та мають дипломи за спеціальністю "Медсестринство" і досвід роботи у відділеннях інтенсивної терапії, просять надіслати своє резюме та мотиваційні листи на електронну пошту MSFOCB-Kyiv-PAM@brussels.msf.org.