Вночі у дворі на вулиці Європейській невідомі постійно розпивають алкоголь та шумлять

06 липня 2021 0
Майже щодня на вулиці Європейській невідомі розпивають алкогольні напої, шумлять та слухають гучну музику. У таких випадках юрист радить одразу викликати поліцію. У цьому ж районі на початку червня поліціянти затримали неповнолітніх, які пили алкоголь.






Під такі звуки доводиться засинати полтавцям, які проживають на вулиці Європейській. Тут майже щовечора невідомі розпивають алкогольні напої, шумлять та слухають гучну музику.

"Це чужі, не наші. Приходять сюди. Тут є магазини, набирають і приходять до нас. Слухають музику голосно", – розповіла місцева жителька Наталія Іванівна.

"Молодь розважається як може. Грошей немає на заклади, вони п’ють тут. Буває до третьої, до четвертої години ранку. В основному студенти, приїжджі, я думаю", – зауважила місцева жителька Анна Бенюк.

"Жінки в основному. І всі п’яні. Чоловік п’ять жінок і троє чоловіків. П’яні сидять, ніякі. Палять", – розповіла місцева жителька Віра Миколаївна.

"Та вони й вдень буває. Пиво, хто бере, всі сюди йдуть. Виходимо, навіть посидіти немає де. На зауваження не реагують, бо вже нетверезі приходять", – зауважила місцева жителька Тетяна Свірякіна.

Двірникам же щоранку доводиться прибирати пусті пляшки з двору.

"Пляшки, бички, закуски. Випивають тут повсюди", – сказала двірник Любов Лечко.

Алкоголь купують у цьому магазині. Однак вночі тут не продають, запевняє продавчиня.

"Так, давайте камеру прибираємо звідси й давайте, до зустрічі", – сказала продавчиня.

У випадках, коли вночі гучно себе поводять у дворах, потрібно одразу викликати поліцію, говорить юрист.

"Буде складено декілька протоколів, вони не будуть цього більше робити під конкретно цим будинком. Можна ще укласти якийсь договір з охоронною фірмою, яка буде приїздити швидше поліціянтів і просто просити не порушувати правила поведінки під будинком", – розповів юрист Тарас Захаров.

Шуміти ж біля житлових будинків не можна після 22:00 до 8 години ранку щодня, окрім вихідних та святкових днів.

"За це правопорушення передбачена відповідальність згідно зі статтею 182 адмінкодексу України. Сума штрафу складає від 85 гривень до 1700 гривень. З початку року поліціянти винесли 16 таких постанов", – зауважила речниця патрульної поліції Полтавщини Наталія Костильова.

У цьому ж районі на початку червня поліціянти затримали неповнолітніх, які пили алкоголь та лаялися.