За останній рік полтавські комунальники заробили 450 тисяч гривень на сортуванні сміття

23 лютого 2021 0
У Полтаві із 2019 року почали встановлювати контейнери для сортування сміття. Окремо для пластику, паперу, та скла. Для вивезення відходів окремо облаштували один сміттєвоз. Вік курсує щодня.

У Полтаві 455 контейнерів для сортування сміття. Кілька з них стоїть і на цьому подвірʼї. Періодично ними користується полтавка Вікторія Жуковська. 

"Не часто, але іноді буває сортую. Я сортую не все сміття. Відсортовую тільки пластмаси та пляшки. Відправляю їх у окремі контейнери. Думала, можливо, почати сортувати макулатуру, проте я не дуже знаю куди її дівати та викидаю разом з іншим сміття", – розповіла полтавка Вікторія Жуковська.

Кожного дня цей сміттєвоз приїжджає до майданчика та збирає сміття із контейнерів. Може вмістити в собі близько 400 кілограмів відходів. Після того, як працівники зачіплюють баки на спеціальні кріплення, сміття висипається у причіп. А далі плита спресовує відходи. І

"Ця машина спеціально призначені для пластику. Сьогодні ми забираємо його, а завтра будемо забирати скло, а потім папір. Далі їдемо по всій Полтаві, де є ось такі баки, будемо збирати там. Сьогодні зберемо весь пластик, а завтра вже будемо скло. Є люди, які у пластик викидають і інше сміття, тому у нас ще додатково люди, перебирають те, що ми зібрали й потім розкладають все на свої місця", – розповів вантажник Вʼячеслав Коломицев.

З лютого місяця 2019 в Полтаві почали встановлювати контейнери для роздільного збору сміття: скла, паперу та пластику.

Найбільше таких боксів на Леваді. 

"Але майданчиків зараз таких великих не повсюди є. Ось бачите стоять контейнери для твердих побутових відходів і поряд з ними мають стояти ось ці контейнери. Але не повсюди виходить. За минулий рік, наскільки мені відомо, підприємство зібрало 450 тисяч коштів. Кошти практично йдуть на підтримання підприємства", – роз'яснив начальник відділу експлуатації КАТП-1628 Петро Бедах.

А от за 2019 рік підприємство отримало на сортуванні сміття 655 тисяч гривень.

Марина Голега, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення