Пік захворюваності на коронавірус очікують вже за два-три тижні після Новорічних свят

14 грудня 2020 0
Через святкування Нового року, Різдвяних свят та корпоративів, кількість хворих на коронавірус зросте до максимальних показників – 20 тисяч випадків за добу. Аби уникнути хвороби у цей час, варто утриматися від відвідування заходів із масовими скупченнями

Пік захворюваності на коронавірус можна очікувати вже в січні. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я. За пронозами триватиме високий рівень захворюваності на коронавірус до середини лютого.

"На Бога сподівайся, але сам не зівай. Тому я думаю, якщо буде пік, то це може бути тільки вина нас самих", – розповів полтавець Анатолій Радовенюк.

"Ми вже перехворіли. Я вважаю, що непотрібно робити повний локдаун. Повинні перехворіти всі – це жахлива хвороба, але якщо її контролювати певною мірою, то це стане звичайною хворобою як і ГРВІ", – сказала полтавка Марія Волошина.

"Масово, країні я думаю буде не дуже весело доки ми не вакцинуємося. Люди ж не дотримуються, йдуть без масок, люди не розуміють, що це все ж таки не жарти, що країна в біді", – розказав полтавець Вадим Ткаченко.

Аби підготуватися до зростання захворюваності, по-перше, варто уникати скупчення людей, розповідає сімейна лікарка.

"Будуть Новорічні свята, і треба змусити себе утриматися від відвідування різних заходів. Також збалансовано харчуватися, раціонально, можливо, навіть комплекси вітамінів, ну і бажано якісь фізичні вправи", – сказала сімейна лікарка Аліна Давиденко.

А настане пік захворюваності саме через активне святкування у колі ймовірно хворих людей, розповів інфекціоніст.

"Кілька таких раундів передач відбудеться: починають від корпоративних свят, потім родинні свят. За нашими прогнозами, ми технічно не отримаємо більші ніж 20 тисяч за день. 20 тисяч це технічна межа, за день може інфікуватися близько 100 тисяч людей, однак ми технічно просто цього не побачимо", – прокоментував епідеміолог Вадим Арістов.
Епідеміолог порадив упевнитися, що всі близькі люди поважного віку забезпечені респіраторами та масками. Також варто уникати тісного перебування у приміщення. Всі ці заходи зменшать ризики захворіти на коронавірус.

Тамара Мордик, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення