15 серпня на Полтавщині розпочинається заборона на вилов раків

14 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
У Полтавській області з 15 серпня до 30 вересня не можна буде ловити раків.

З 15 серпня у Полтавській області розпочинається літньо-осіння заборона на вилов раків. Триватиме вона до 30 вересня.Це пов’язано з періодом другої линьки членистоногих, під час якої вони найбільш вразливі, йдеться у повідомлені на офіційному сайті Державного агентства меліорації та рибного господарства України.

Лов раків під час заборони є порушенням природоохоронного законодавства, відповідно до ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн та штраф – до 680 грн.

Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 екземплярів раків на водоймах загального користування та 50 екземплярів – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов членистоногих у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Також в Правилах любительського і спортивного рибальства прописаний мінімальний розмір рака, який дозволено до лову рибалкам – 10 см.

фото: Державне агентство меліорації та рибного господарства України