299 доба російсько-української війни: головне станом на 19 грудня

19 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Дніпропетровщини, збиті іранські безпілотники, втрати ворога: головні новини станом на ранок 19 грудня.

18 грудня внаслідок ворожого обстрілу смт Ківшарівка Куп'янського району, осколкове поранення під час чергування отримав 31-річний фельдшер. Чоловіка госпіталізували, медики оцінюють його стан як легкий. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Протягом доби ворог обстрілював райони населених пунктів Вовчанськ Чугуївського району, Стрілеча та Глибоке Харківського району та Новомлинськ Куп'янського району Харківщини.

У ніч з 18 на 19 грудня росіяни атакували Дніпропетровську область дронами-камікадзе, важкою артилерією та "Градами". Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Захисники з повітряного командування "Схід" знищили над Дніпропетровщиною два іранські безпілотники.

На Нікопольщину Дніпропетровської області окупанти випустили понад 60 снарядів з "Градів" та важкої артилерії. Обстрілювали Червоногирлівську, Мирівську та Марганецьку громади району.

Станом на ранок 19 грудня більше ніж 1313 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 450 дітей загинули та понад 863 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

18 грудня українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Протягом доби українські військові збили сім безпілотників типу "Shahed-136".

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України протягом доби уразили пункт управління, район зосередження живої сили, два склади боєприпасів противника, а також радіолокаційну станцію контрбатарейної боротьби "Зоопарк".

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 19 грудня: