Майже 3 млн євро мають спрямувати на модернізацію інфраструктури трьох закладів професійно-технічної освіти Полтавщини

03 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
На модернізацію трьох закладів професійно-технічної освіти Полтавської області мають спрямувати майже 3 млн євро.

3 серпня Український Фонд соціальних інвестицій, три державні навчальні заклади ("Професійно-технічне училище № 44 м. Миргорода", "Вище професійне училище №7 м. Кременчука", "Решетилівський професійний аграрний ліцей імені І.Г. Боровенського") та Полтавська обласна державна адміністрація підписали меморандуми задля модернізації інфраструктури у цих освітніх закладах.

Як повідомили на офіційному сайті Полтавської ОДА, у рамках проєкту "EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні", на переобладнання трьох закладів Полтавської області планують спрямувати 3 млн євро.

Відповідно до підписаного меморандуму, в професійно-технічному училищі № 44 міста Миргорода планують провести ремонтні роботи та закупити обладнання на суму 950 тис. євро. За ці кошти мають оновити та облаштувати технікою навчальні лабораторії закладу за професіями "Авторемонтник" та "Електромеханік з ремонту та обслуговування електронної медичної апаратури", йдеться у повідомленні на сайтіоблдержадміністрації.

У Вищому професійному училищі №7 міста Кременчука, згідно з повідомленням, планують здійснити ремонтні роботи та закупити обладнання на суму 1 млн євро. За ці гроші мають оновити верстатний парк токарної та фрезерної майстерень, а також верстати з числового програмного керування. Крім того, планують оновити матеріально-технічне забезпечення кабінету-лабораторії операторів верстатів з програмним керуванням, а також верстатників широкого профілю.

фото: telegraf.in.ua