Жителі вулиці Шилівської вже рік просять нанести пішохідний перехід

10 березня 2021 0
На одному з перехресть Полтави місцеві жителі просять облаштувати пішохідний перехід, адже кожного дня їм доводиться переходити дорогу на нерегульованому перехресті. В управління ЖКГ вважають, що там він недоречний.

Жителі вулиці Шилівська вже рік просять нанести пішохідний перехід. Кажуть, через те, що прохід не облаштований вони кожного дня наражають себе на небезпеку.

"У три, чотири, пʼять годин взагалі не можливо перейти дорогу. Тут трафік безперервний. Якщо там вмикається зелений, то по цій стороні їдуть, якщо з тої, то по тій. Перейти просто неможливо. Тут і діти ходять, і пенсіонери", – розповіла місцева жителька Марина Миколаївна.

"Ми як тут переходимо дорогу тут, то постійно порушуємо правила дорожнього руху, а зараз встановили великі штрафи, а саме 250 гривень за перехід в невстановленому місці. А перейти дорогу в іншому місці немає можливості. А платити з нашої пенсії кожного дня по 500 гривень, щоб сходити один раз в магазин, вже не дуже сильно хочеться", – додав місцевий житель Микола Денега.

Місцеві зверталися до управління житлово-комунального господарства з проханням облаштувати "зебру".

"Вулиця Шилівська розташовується до найближчого пішохідного переходу за метрів 150. А ставити там близько переходи – недоречно. Я думаю, що патрульна поліція не дасть дозвіл на облаштування через кожні 200 метрів по вулиці Великокиріївській пішохідних переходів", – розповів Сергій Сінельнік, начальник управління житлово-комунального господарства міста.

У патрульній поліції кажуть, що визначити, буде там пішохідний перехід чи ні, зможуть після отримання проєктної документації від управління.

"Отримавши проєктну документацію, якщо немає жодних порушень державних будівельних норм та інших правил, будемо узгоджувати встановлення там пішохідного переходу. А вже після узгодження, власники автодороги будуть проводити роботи", – прокоментувала Аліна Кондратенко, інспектор зі зв'язків з громадськістю патрульної поліції області.

Окрім цього, для проведення робіт депутати мають спрямувати кошти.

Марина Голега, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення