За домашнє насильство жителя Полтавщини засудили до увʼязнення

06 грудня 2020 0
Тетяна Наказненко
Житель Полтавщини вчиняв домашнє насильство щодо своїх матері та брата. Чоловікові призначили рік вʼязниці.

Рік позбавлення волі призначив Хорольський районний суд чоловікові, який вчиняв домашнє насильство щодо своїх матері та брата. Відповідний вирок опублікували в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Так, із 20 лютого 2019 року до 25 лютого 2020 року чоловік, перебуваючи за місцем проживання у селі Ялосовецьке Хорольського району, систематично умисно вчиняв щодо своєї матері та брата фізичне та психологічне насильство.

У тексті вироку йдеться, що 20 лютого 2019 року близько 3:30, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, він виражався нецензурними словами на адресу своєї матері та брата, намагався вчинити бійку. За це Хорольський районний суд притягнув чоловіка до адміністративної відповідальності у виді громадських робіт на строк 30 годин.

Подібне чоловік вчиняв ще у січні, лютому 2020 року. Тоді йому за ці дії суд призначив штраф у розмірі 340 грн.

З березня до травня 2020 року обвинувачений вдома систематично намагався вчинити бійку, нецензурно висловлювався в адресу брата та погрожував фізичною розправою.

 В судовому засіданні обвинувачений свою вину в скоєному визнав повністю, щиро розкаявся, просив його суворо не карати.

Таким чином суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Строк відбування покарання чоловікові мають обчислювати з 2 грудня 2020 року.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.