У Полтаві викрили групу осіб на шахрайській схемі продажу іномарок

10 грудня 2020 0
Тетяна Наказненко
Чотирьох полтавців викрили на продажі іномарок з фіктивними документами та підробленими ідентифікуючими номерами. Протягом року чоловіки здійснили щонайменше пʼять шахрайських угод.

10 грудня у Полтаві припинили протиправну діяльність групи осіб, яку підозрюють у незаконному продажу легкових автомобілів іноземного виробництва з фіктивними документами, а також підробленими номерами вузлів та агрегатів.

За інформацією пресслужби Головного управління Нацполіції Полтавщини, чотирьох полтавців затримали під час чергового продажу іномарки під виглядом вживаного автомобіля.

У повідомленні йдеться, що чоловіки на території України купували автомобілі, якими заборонено користуватися на законних підставах (зокрема, нерозмитнені транспортні засоби або ті автомобілі, які перебувають у розшуку).

Надалі, використовуючи закриті телеграм-канали, полтавці замовляли за певну суму коштів виготовлення підробленого свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів. А коли документи були готові, під них виготовляли металеві пластини  з  номерними позначеннями кузовів автомобілів та кустарним способом у гаражах та боксах вварювали їх замість справжніх номерних позначень.
 
Після того, як автомобіль був готовий до продажу, його виставляли на популярних Інтернет-ресурсах із заниженою ціною. Поліціянти встановили щонайменше пʼять фактів реалізації таких автомобілів у різні регіони України.

Як йдеться у повідомленні пресслужби поліції, наразі в рамках кримінальних проваджень, відкритих за ст. 290, 358 та ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України, тривають санкціоновані обшуки. Вирішують питання щодо повідомлення чоловікам про підозри та обрання їм запобіжних заходів.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області