На Полтавщині засудили чоловіка, який маючи при собі незареєстровану зброю, розпивав пиво на дитячому майданчику

27 липня 2021 0
Олена Кулага
Суд виніс вирок чоловікові, який озброївшись обрізом гладкоствольної рушниці вживав алкоголь на дитячому майданчику.

Один рік з іспитовим строком отримав чоловік, який вживав пиво на дитячому майданчику, маючи при собі обріз гладкоствольної рушниці. Відповідний вирок ухвалив Великобагачанський районний суд Полтавської області. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, чоловік – уродженець села Вільне, Семенівського району, раніше не судимий.

5 травня 2021 року близько 13:30 обвинувачений перебуваючи в селі Багачка Перша (колишнього Великобагачанського району), вирішив випити пива на дитячому майданчику по вулиці Миру та сів за столик. 

Це помітили працівники поліції й провели огляд речей чоловіка, керуючись ч. 1 ст. 178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під час огляду виявили пакет чорного кольору в якому знаходився обріз мисливської рушниці та три набої.

У ході розслідування встановити, що обріз та набої, належали  покійному діду обвинуваченого. Чоловік, без передбаченого законом дозволу, зберігав зброю на даху власного будинку. У день затримання саме зібрався постріляти в лісосмузі поблизу села Багачка Перша.

Дії чоловіків кваліфікували за ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

У суді обвинувачений власну вину визнав повністю.

Суд призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі, але згідно ст. 75 (звільнення від відбування покарання з випробуванням) ККУ, чоловік відбувся іспитовим строком в 1 один рік.

Крім того, обвинувачений має відшкодувати витрати на залучення експерта в сумі 2 тис. 745 грн.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.