Вперше за сім років в Україні впала гривня

28 січня 2022 0
Вперше за сім років в Україні впала гривня. В обмінниках один долар коштує 29 гривень. Національний банк України запевняє, що це через загострення ситуації на кордонах України. І через паніку люди почнуть у чергах обмінювати валюти.




Вперше за сім років в Україні впала гривня. В обмінниках один долар коштує 29 гривень. Цього разу Національний банк України запевняє, що гривня здешевшала через загострення ситуації на кордонах України. І через паніку люди почнуть у чергах обмінювати валюти.

"Зараз НБУ це пояснює скупчення російських військ біля українського кордону. Це нібито є фактором психологічної паніки. Керівництво РНБО лише за ширмою цього скупчення військ зараз фактично займається валютними спекуляціями разом з власниками декількох банків", – розповів голова комітету економістів України Андрій Новак.

Полтавці вже готуються до здорожчання продуктів через "дешеву гривню".

Одну хлібину заварну можна купити і що ще на 10 гривень, навіть не знаю, булочку. Я народилася в 1945 році, можу сказати, що народилася в бідності, а помру в злиднях.

30 гривень це салат і не найкращий. Я працюю і пенсію отримую. Небагато. Вже відчув за останні місяці, що вплинуло, ось що я несу. Майже 200 гривень, а там нічого немає.

Це – 28 гривень, ось дивіться майонез можна купити. У нас роблять, що хочуть.

Все через ситуацію в країні, не стабільність, загроза війни, люди бояться, інвестори нервують, відводяться кошти з країни, курс гривні падає.

Через нестабільний курс, скуповувати долари наразі фінансисти не радять.

"Паніка людей, вони вважають, що вони зараз закупляться валютою і це врятує. Хоча насправді єдине до чого це призведе, вони втратять кошти. Ви будете жити в Україні за гривню, а потім міняти, якщо гривня стане кріпкою, за меншим курсом. Ви будете втрачати", – зауважив фінансово-економічний оглядач Богдан Слуцький.

Найближчим часом, за прогнозами фінансистів, курс гривні лишиться на цьому ж рівні. Наразі в обмінниках купити долар можна за 28 гривень 95 копійок, а обміняти за 28 гривень 70 копійок.