Через карантин у державних лікарнях не проводять планові медогляди

05 січня 2021 0
Планові медичні огляди у державних лікарнях не проводять. Натомість лікарі приймають тільки ургентних пацієнтів. Раніше на Полтавщині фіксували факт підробки медичної документації.

Через карантин у державних лікарнях обмежили проходження планових медичних оглядів. Тож поверх, де розташовуються кабінети профільних лікарів, пустують.

Не потрапив на медогляд і полтавець Мирослав.

"Сходив на співбесіду, сказали прийти сюди й пройти медкомісію. Огляд лікарів і висновок головного лікаря", – розказав відвідувач лікарні Мирослав.

У переліку лікарів, які мав пройти хлопець: терапевт, невропатолог, офтальмолог, лор та хірург. Згідно з постановою Кабінету Міністрів, роботодавці можуть залучати громадян до роботи без попередніх медичних оглядів.

"Наразі у нашому закладі, враховуючи епідеміологічну ситуацію, плановий огляд людей обмежений, а з приводу медичних профілактичних оглядів людей, які влаштовуються на роботу, то ми наразі це припинили. Ми обмежуємо планові, а ургентні ми приймаємо беззаперечно", – розповів медичний директор Першої міської клінічної лікарні Вадим Недоборенко.

Через відсутність планових медичних оглядів може зрости кількість підробок медичної документації.

"Якщо тільки з'являється бар'єр, знаходяться охочі цей бар'єр допомогти подолати. І до цього були підробки. Це – ціна на те, щоб отримати дозвіл на працю, в школі на ринку чи в кафе. Потреба залишається, підробки з'являться", – сказав Віктор Сердюк, президент Всеукраїнської Ради Захисту прав та безпеки пацієнтів.

А от останній випадок підробки медичної документації на Полтавщині зафіксували наприкінці листопада у Кременчуці. Там затримали злочинну групу із п'яти осіб, серед учасників були й чинні медичні працівники. Слідчі провели понад 10 обшуків у помешканні фігуранток, а також в медичних закладах Кременчука. Вилучили готівку, печатки та штампи медзакладів, медичну документацію, чорнові записи, банківські картки та мобільні телефони.

Тамара Мордик, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення