Судитимуть полтавця, якого обвинувачують у розбої щодо пенсіонера

02 липня 2021 0
Тетяна Наказненко
Судитимуть полтавця за обвинуваченням у розбої щодо пенсіонера. Чоловік потрапив до квартири потерпілого та завдав останньому не менше шести ударів битою.

Направили до суду обвинувальний акт стосовно 37-річного жителя Полтави за розбій, поєднаний із проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України), повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

За даними слідства, 18 травня 2021 року обвинувачений, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, зайшов у незачинену квартиру на першому поверсі будинку. Аби здолати опір 62-річного господаря оселі, він завдав останньому дерев’яною битою не менше шести ударів, спричинивши тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Далі нападник заволодів мобільним телефоном та зник із місця події.

Потерпілий покликав на допомогу сусідів, які викликали медиків і правоохоронців.

Санкція ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України, за якою обвинувачують полтавця, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Полтавщині судитимуть майстра лісу одного з лісництв за службову недбалість, що спричинила державі збитків на понад 2,4 млнгрн.

фото: пресслужба Полтавської обласної прокуратури