У Кременчуці перейменували вулицю на честь добровольця Юрія Руфа, який загинув на фронті

05 жовтня 2022 0
Дар'я Жученя
У Кременчуці вулицю Леонова перейменували на вулицю Юрія Руфа - засновника літературно-просвітницького патріотичного проєкту "Дух Нації".


У Кременчуці перейменували вулицю Леонова на вулицю Юрія Руфа - поета, науковця, громадського діяча, засновника літературно-просвітницького патріотичного проєкту "Дух Нації", незмінного ведучого мілітарі-фестивалю "Холодний Яр". Про це повідомили 5 жовтня у Кременчуцькій міській раді.

Народився Юрій в місті Бережани Тернопільської області.

Чоловік був добровольцем на фронті з перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну. У складі львівської 24-ї бригади воював на Луганщині. Загинув від ворожого мінометного обстрілу 1 квітня 2022 року. 9 квітня 2022 року Юрія поховали з належними почестями на Марсовому полі, прилеглому до Личаківського цвинтаря.

У 2021 році Юрій був спікером на "Молодіжній Патріотичній Платформі", що проходила на базі табору "Супутник". З учасниками проєкту він спілкувався про патріотизм, український інфопростір в умовах інформаційної війни, функціонування громадської організації та як забрендувати ідею.