Якісний глінтвейн повинен містити залишки фруктів, а їх відсутність вказує на додавання порошків

07 січня 2021 0
За рецептом глінтвейн готується на основі напівсухого або напівсолодкого червоного вина з додаванням меду або цукру. Кип'ятити цей напій не можна, а потрібно варити при температурі 75-80 градусів.

Вишневий, грушевий або безалкогольний – мова йде про глінтвейн. За рецептом, цей напій готують на основі напівсухого або напівсолодкого червоного вина з додаванням цукру або меду. На центральній вулиці Полтави чотири локації, на яких продають глінтвейн.

"У нас є червоний класичний та глінтвейн на білому вині з мандарином та розмарином. Цей ніжніший, а цей має терпкий смак", – розповів продавець глінтвейну Олександр.

"В нас є класичний та мандарин-розмарин. Класичний на червоному вині, а розмарин на білому вині. Люди беруть і те, і те в залежності від того, яке вони люблять вино", – сказав продавець глінтвейну Сергій.

Купувати глінтвейн можна лише в місцях, де його продають у термосі із закритою кришкою.

"Потрібно звертати увагу, коли вам наливають глінтвейн, щоб там були залишки фруктів. Це – перший факт того, що цей напій має наявність фруктів, спецій та корисних речовин. Якщо вам наливають глінтвейн і він просто має аромат і немає залишків фруктів, тоді можна зрозуміти, що в напій додали порошкові суміші", – розповіла Юлія Левченко, доцент кафедри технологій харчових виробництв та ресторанного господарства ПУЕТ. 

Зазвичай продають глінтвейн лише взимку, а люди купують його аби зігрітися під час прогулянок. 

"Ми п'ємо лише на новорічні свята. Більше для того аби зігрітися ввечері взимку" 

"Зараз така пора, що цей напій святковий. Якщо у звичайні дні ми вживаємо каву або чай, то зараз глінтвейн. І тепло, і весело" 

"Купую той, який найближчий, коли хочеться глінтвейну"

"Взагалі не п'ю глінтвейн, а це в мене кава"

"Я небагато п'ю, взагалі це перший раз в житі куштую. Мені подобається"

"Я його дуже люблю, коли гроші є то тільки глінтвейн й п'ю. Частіше навіть за чай".

А ось сімейна лікарка радить пити цей напій в невеликій кількості.

"Виходячи з того, що глінтвейн це все ж таки алкогольний напій, його не можна вживати до 18 років. Це власне, як зазначено на всіх пляшках з алкоголем. Також не можна вживати вагітним жінкам та людям, які мають хронічні захворювання, які можуть загострюватися внаслідок того чи іншого алкогольного напою", – сказала сімейна лікарка Любов Біла. 

А якщо ви вирішили приготувати глінтвейн самостійно, то його не потрібно кип'ятити. Напій потрібно готувати при температурі 75-80 градусів, а вже потім додавати фрукти та спеції.